laksetrapp
Laksetrappa klar for laksens vei gjennom fjellet. Foto: Sira-Kvina Kraftselskap

Ei laksetrapp i fjellet bidrar til å bringe den tidligere formidable lakseelva Kvina tilbake til gammel storhet når Sira-Kvina anlegger nytt kraftverk.

  • Atle Abelsen

Da Sira-Kvina Kraftselskap AS (SKK) i 1963 fikk konsesjon for å regulere og bygge ut Kvina-vassdraget i Agder, var den tidligere så fiskerike elva hardt rammet av sur nedbør. Det hadde ført til at laksen og ørreten nesten var forsvunnet. Det gjorde ikke saken bedre at reguleringen med tre kraftverk...
Artikkelen er 562 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.