olkiluoto
Prøvedriften i Olkiluoto 3 kan endelig komme i gang, 12 år forsinket. Foto: TVO

Kan komme i produksjon til sommeren, 12 år forsinket.

  • Øyvind Zambrano Lie

Strålings- og atomsikkerhetsmyndigheten i Finland (STUK) ga torsdag Teollisuuden Voima Oyj (TVO) tillatelse til å gjøre reaktoren kritisk og gjennomføre laveffekttester, skriver TVO i en melding. Kjernereaksjonen i reaktoren skal for første gang settes i gang i løpet av desember. Prøvedrift starter i slutten av januar, og vanlig elektrisitetsproduksjon i...
Artikkelen er 320 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.