gjøa
Gjøa-plattformen utenfor Florø får (bildet) får deler av kraftbehovet sitt i kabel fra Mongstad. Foto: Neptune Energy

Ingen av feltene som drives med kraft fra land har gassturbiner som kunne erstattet kraft fra land, ifølge olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap).

  • Øyvind Zambrano Lie

«Kan statsråden gi en oversikt over om det er plattformer på sokkelen som har tilgjengelige gassturbiner som kunne ha bidratt med strømproduksjon til land, og hvor stor kraftproduksjon kan disse gassturbinene potensielt sørge for i form av strøm til fastlandet», skriver Frps Hans Andreas Limi i et skriftlig spørsmål til...
Artikkelen er 253 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.