blomøy
3D-visualisering av eksisterende anlegg (høyre) og ny muffestasjon (venstre) på Nordre Blomøy. Illustrasjon: Statnett

Statnett har søkt NVE om å øke kapasiteten på Øygardskabelen mellom Lille Sotra og Kollsnes.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Vi søker NVE om å installere ny strømkabel parallelt med dagens kabel i Øygarden. Det nye kabelanlegget vil bli tilrettelagt for 420 kV og vil i tillegg doble kapasiteten sammenlignet med dagens løsning ved drift på 300 kV. Øygardskabelen er det viktige første steget i strategien vi har lagt...
Artikkelen er 285 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.