vidar
Illustrasjonen viser avstander fra den planlagte vindparken til Norge. Illustrasjon: Zephyr

Vil bygge flytende havvindpark i svensk farvann 35 kilometer fra Verdens Ende og 36 kilometer fra Hvaler. Vil sannsynligvis kunne ses fra Norge, advarer Rødt-politiker.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det norskeide selskapet Zephyr AB planlegger å bygge en gigantisk flytende havvindpark i svensk økonomisk sone like opp mot norsk område. Parken, som skal få navnet Vidar, skal ligge 35 kilometer fra Verdens Ende i Færder kommune og 36 kilometer fra Hvaler (se kart). Akkurat hvor høye turbinene vil bli,...
Artikkelen er 510 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.