sogn vinter
Oslos ringkabler går fra Smestad via Sogn trafostasjon (bildet) og til Ulven. Foto: Statnett

Ringkablene i Oslo er tilbudt til alminnelige vilkår, men Statnett stiller krav som går vesentlig ut over dette, ifølge Elvia.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk skrev onsdag, har Olje- og energidepartementet nylig varslet vedtak om at Elvia må overdra de gamle ringkablene i Oslo til Statnett innen 1. mars. De fire kablene ble satt i drift mellom 1955 og 1977, lekker olje, og kan bli dyre å sanere. Dermed har begge selskapene i lang...
Artikkelen er 567 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.