Ulven trafostasjon
Oslos ringkabler går fra Smestad via Sogn trafostasjon og til Ulven trafostasjon (bildet). Foto: Lars Ihler, NEK

Innen 1. mars må de bli enige om vilkårene for overdragelse av Oslos gamle ringkabler.

  • Øyvind Zambrano Lie

Ringkablene på 300 kV mellom Smestad og Ulven i Oslo består av to kabelsett som ble satt i drift mellom 1955 og 1977. Kablene, som lekker olje og synger på siste verset, er en del av transmisjonsnettet, men eies av Elvia og leies ut til Statnett. Ifølge energiloven skal imidlertid...
Artikkelen er 609 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.