Slik så Melkøya-anlegget ved Hammerfest ut før brannen i september 2020. Foto: Helge Hansen/Equinor

Statnett vil legge ut 590 millioner kroner for Equinor, mens oljeselskapet i tillegg må ut med rundt 370 millioner kroner i anleggsbidrag.

  • Øyvind Zambrano Lie

I rapporten «Nettiltak for økt forbruk i Hammerfest» fra november 2019 var det forventet at investeringskostnaden for 420 kV-forbindelsen mellom Skaidi og Hammerfest ville bli 1350 millioner kroner, med et utfallsrom fra 1000 til 1800 millioner kroner. Etter prosjektmodning er dette usikkerhetsspennet endret til 1810-2080 millioner kroner, går det fram...
Artikkelen er 481 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.