damkrona
Dam Fiskevatnet, vinneren av Damkrona 2021. Foto: Eviny

Eviny har vunnet Damkrona 2021 for rehabiliteringen av dam Fiskevatnet i Samnangervassdraget i Vestland fylke.

  • Øyvind Zambrano Lie

Prisen blir delt ut av Den norske damkomiteen for landskapsmessige, miljømessige og teknisk gode løsninger ved anlegg i regulerte vassdrag. Fiskevatnet er inntaksmagasin for Frøland kraftverk i Samnanger. Dam Fiskevatnet var ferdig i 1912, og er en betongdam med naturstein på nedstrøms side. Nye utregninger av flommer viser en økning...
Artikkelen er 340 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.