troll B
Troll B kan bli helelektrifisert, med økt kraftuttak fra Kollsnes. Foto: Øyvind hagen/Equinor

Troll A hadde B-kundevilkår i nesten ti år. Nå kan det bli Troll Bs tur.

  • Øyvind Zambrano Lie

Equinor ASA, som operatør for Troll Unit, bekrefter i et brev til Statnett at de ønsker å inngå avtale om videre prosjektutvikling for fullelektrifisering av Troll B, noe som vil kreve et økt forbruk på om lag 400 GWh/år til Troll B fra fjerde kvartal 2026. «I det videre prosjektutviklingsarbeidet...
Artikkelen er 377 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.