tverrdalselvi
Tverrdalselvi kraftverk i Fjærland er et av anleggene som ligger i sone NO3, men med tilknytningspunkt for nett i den langt mer prisgunstige NO5. Foto: Forte Vannkraft

Område-prisforskjeller kan utgjøre flere hundre tusen kroner dagen for et småkraftverk.

  • Jørn-Arne Tomasgard

Mange småkrafteiere har fått solide ekstrainntekter på grunn av høye strømpriser denne vinteren. Men mens småkrafteiere sør i landet opplever gode tider, er det tilnærmet normaltilstander prisområdet NO3, som omfatter Midt-Norge og Nordvestlandet. En sentral prisgrense går ved Sognefjorden. Prisen kan variere med ti-gangen innenfor små geografiske områder.  Administrerende direktør...
Artikkelen er 833 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.