kontor
Illustrasjonsfoto: Tinkoff Bank/Wikimedia Commons

Kraftbransjen mangler en omforent definisjon av markedssensitiv informasjon, kravene til behandling av den er for dårlig, og opplæringen om temaet holder ikke mål, ifølge RME-rapport.

  • Øyvind Zambrano Lie

Nettselskapene trenger stadig mer detaljert informasjon om kraftflyten i nettet fra produsenter og sluttbrukere. Dersom kommersielle aktører får tilgang til slik informasjon, vil de kunne få en urettmessig fordel. Nettselskapene er derfor pålagt å enten holde slike opplysninger fortrolige eller offentliggjøre dem for alle aktører samtidig. Men i en rapport...
Artikkelen er 610 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.