vangjolo
Vangjolo i Voss kommune er et av småkraftverkene som Clemens Kraft tidligere har bygd ut. Illustrasjonsfoto: Clemens Kraft

Treg saksbehandling gjør at aktører ikke søker, hevder Småkraftforeninga. Småkraftkøen er tatt unna, og forsyningssikkerhet og nett må prioriteres, svarer NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hva vil statsråden gjøre for å få ned søknadstiden hos NVE for småkraftkonsesjoner, spør KrFs Olaug Vervik Bollestad i et skriftlig spørsmål til energiminister Marte Mjøs Persen. Flere aktører i bransjen opplever ifølge Bollestad at sakene deres ligger for lang tid hos NVE. Kun 11 søknader Persen kommer i sitt...
Artikkelen er 1208 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.