oseberg feltsenter
Oseberg feltsenter kan bli ytterligere elektrifisert. Foto: Harald Pettersen/Equinor

Equinor har bedt Statnett utrede tilknytning av nytt Oseberg-forbruk i 2030 med vilkår om at de mister strømmen før annet forbruk ved problemer i nettet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk har omtalt, skal det tas ut 105 MW ekstra fra Kollsnes til Oseberg-feltet. Kraften skal brukes på Oseberg feltsenter og Oseberg Sør-plattformen. Equinor har imidlertid planer om ytterligere elektrifisering av Oseberg, nemlig en områdeløsning eller en delvis elektrifisering av Oseberg C. I tillegg har Oseberg feltsenter flere kompressorer...
Artikkelen er 291 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.