skagerrak 4
Legging av Skagerrak 4-forbindelsen. Foto: Robert Hansen

Statnett og Energinet har blitt enige om å endre primærretningen på Skagerrakkablene.

  • Øyvind Zambrano Lie

Fra den 28. januar øker overføringskapasiteten fra Danmark til Norge til 1632 MW, mens kapasiteten i sørgående retning reduseres til 1110 MW, skriver Statnett i en melding. Kablene mellom Norge og Danmark driftes med redusert kapasitet etter feil som oppsto i 2019. Dette innebærer at det kan overføres inntil 1632...
Artikkelen er 178 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.