tovatna
Tovatna, ved grensen mellom Trøndelag og Møre og Romsdal. Foto: TrønderEnergi

Senket vannstanden i verneområde i Trollheimen med 3,5 meter ved en feil. «Alvorlig», mener NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

NVE har gitt TrønderEnergi Kraft AS et overtredelsesgebyr på 400.000 kroner for brudd på manøvreringsreglementet for vannkraftanlegget i Tovatna i Trollheimen slik at et område på ca. 100 mål ble tørrlagt, skriver NVE i en pressemelding. Tovatna i området mellom Trøndelag og Møre og Romsdal er en del av Trollheimen...
Artikkelen er 639 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.