havørn
Statkrafts vindpark på Smøla har tatt livet av mye havørn (bildet). Foto: Espen Lie Dahl

NVE har vedtatt at Statkraft må gjennomføre avbøtende tiltak for å redusere risikoen for fuglekollisjoner i Smøla vindkraftverk.

  • Øyvind Zambrano Lie

Vedtaket er basert på ny kunnskap fra forskning på fugl og vindkraft på Smøla, skriver NVE i en melding. Smøla vindkraftverk i Møre og Romsdal fylke be bygget ut i to trinn. Trinn I med 20 turbiner på 2,0 MW hver ble satt i drift i 2002, mens trinn 2...
Artikkelen er 353 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.