ekofisk
Ekofisk-feltet, lengst sør i den norske delen av Nordsjøen ble satt i drift i 1971 som første felt på norsk sokkel. Foto: BoH/Wikimedia Commons

Kan bli på til sammen 28 MW. Men prisen blir stiv.

  • Øyvind Zambrano Lie

Operatøren på Ekofisk, ConocoPhilips Skandinavia, har kommet med et forslag til konsekvensutredning av å bygge to bunnfaste vindkraftturbiner som skal levere kraft til feltet for å få ned CO2- og NOX-utslippene. De ønsker å bygge to turbiner på mellom 10 og 14 MW hver med bunnfast stålunderstrell. «De to vindturbinene...
Artikkelen er 309 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.