gunnar løvås
Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Vurderer forsert 420 kV-linje gjennom Gudbrandsdalen og utstyr som styrer strømflyten. Men Gunnar Løvås avviser å droppe prisområdene eller besudle samfunnsøkonomiske regnestykker med politiske kostnader.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Hva skal egentlig til for å jevne ut prisforskjellene mellom sør og nord, og er det et mål å gjøre det? – For det første må energimarkedene normalisere seg. For det andre må de utfordringene man har i det svenske nettet for tiden finne en god løsning som innebærer...
Artikkelen er 1845 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.