nyhamna
Gassanlegget på Nyhamna i Møre og Romsdal. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Vil sette i gang første trinn av forsterkningen til Nyhamna.

  • Øyvind Zambrano Lie

Helt siden Hydro bygget gassprosesseringanlegget på Nyhamna har strømtilgang vært et stort problem, siden anlegget ble bygget med ensidig 420 kV-innmating. Shell krevde i 2014 659 millioner kroner i kompensasjon for en rekke strømbrudd, men ble avspist med en million. Slipper anleggsbidrag Eierne har imidlertid ikke ønsket å betale anleggsbidrag...
Artikkelen er 402 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.