Bardunert mast av typen Statnett planlegger å bygge mellom Skaidi og Varangerbotn. Foto: Statnett

Mener vindkraftaktørene bør bekrefte videreføring med nødvendige avtaleinngåelser om anleggsbidrag.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett har søkt NVE om å bygge ny 420 kV kraftledning fra Lebesby til til Seidafjellet. Ledningen vil knytte vindkraft som allerede har fått konsesjon på Varangerhalvøya til strømnettet, og øke nettkapasitet til Øst-Finnmark, skriver Statnett i en melding. Lebesby-Seidafjellet, tidligere omtalt som Adamselv-Varangerbotn, er siste delstrekningen i prosjektet Skaidi-Varangerbotn....
Artikkelen er 227 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.