sogn vinter
Oslos ringkabler går fra Smestad via Sogn trafostasjon (bildet) og til Ulven. Foto: Statnett

300 kV-kablene i Oslo har løpende lekkasjer av olje og den kraftige klimagassen SF6. Statnett vil la skjønnsretten fastsette Elvias del av regningen for oppryddingen.

  • Øyvind Zambrano Lie

I midten av desember varslet Olje- og energidepartementet (OED) vedtak om at Statnett må overtak ringkablene (300 kV) i Oslo fra Elvia innen 1. mars. Årsaken til overtakelsen er at det nå kun er Statnett som skal eie transmisjonsnett. Allerede i januar i fjor avgjorde OED Statnett pliktet å overta...
Artikkelen er 539 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.