votering stortinget
Forslag om makspris på strøm ble stemt ned i Stortinget fredag. Skjermdump: Stortinget

Stemte ned forslag fra både Rødt og Frp. Samtidig etterlyser den borgerlige opposisjonen strømhjelp til bedriftene, uten at energiministeren kunne love noe.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Stortinget ber regjeringen innføre en makspris for strøm på 0,50 kr pr. kWt ekskl. mva. Dette gjøres gjeldende for alle, både husholdninger og næringsliv», foreslo Frp nylig. Samtidig foreslo Rødt å be regjeringen innføre makspris på 35 øre, som «som skal pålegges omsetningen av kraft fra norske kraftprodusenter til kunder...
Artikkelen er 1122 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.