lysebotn.
Lysebotn 2 kraftverk. Illustrasjonsfoto: Kristofer Ryde, Lyse

Den viktigste årsaken er behovet for utvikling av IT-systemer.

  • Øyvind Zambrano Lie

Automatisert aktiveringsmarked for tertiærreserver (mFRR) skulle etter planen innføres i november 2022, men må nå utsettes, melder Statnett. Tertiærreserver har en aktiveringstid på opp mot 15 minutter. «Utsettelsen skyldes i hovedsak et gjenstående behov for utvikling av IT-systemer for TSOene.  Sammen med stort behov for opplæring av personell og andre...
Artikkelen er 137 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.