buheii
Fra byggingen av produksjonsradialen på 132 kV til Buheii vindkraftverk i Sirdal. Illustrasjonsfoto: Linjepartner

Energi Norge anslår investeringene i distribusjonsnettet fra 2020 til 2029 til 100 milliarder kroner.

  • Øyvind Zambrano Lie

Bransjeorganisasjonen Energi Norge sendte i fjor høst en spørreundersøkelse til alle nettselskap hvor de ba om anslag på årlige reinvesteringer og nyinvesteringer i lokalt og regionalt distribusjonsnett for perioden 2020-2029. Totalt 25 selskaper svarte på undersøkelsen. Disse utgjorde imidlertid 72 og 80 prosent av samlet bokført verdi på nettkapital for...
Artikkelen er 232 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.