christian rynning-tønnesen
Statkrafts konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen. Foto: Statkraft

– Hadde vi koblet sammen nord og sør veldig fort, ville vi bare økt prisene i Midt- og Nord-Norge, og det er ikke ønskelig, sier Statkraft-sjefen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Torsdag la Statkraft fram et svært godt resultat, som følge av enormt høye kraftpriser i Sør-Norge. For å redusere prisforskjellen mellom sør og nord har Statnett varslet at de vil vurdere å forsere arbeidet med 420 kV-forbindelsen mellom Gudbrandsdalen, som ikke er planlagt å bygges før utpå 2030-tallet. Statkraft-sjef Christian...
Artikkelen er 1081 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.