yara porsgrunn
Yaras ammoniakkfabrikk på Herøya i Porsgrunn. Foto: Yara

Agder Energi og Yara har inngått avtale om leveranse av vannkraft til demonstrasjonsprosjektet for produksjon av grønt hydrogen og ammoniakk ved Yaras fabrikk i Porsgrunn.

  • Øyvind Zambrano Lie

Avtalen strekker seg over 10 år, skriver Agder Energi i en pressemelding. Sammen med Linde Engineering skal Yara bygge et demonstrasjonsanlegg for grønn hydrogen, som deretter vil bli omdannet til ammoniakk ved den eksisterende fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Når anlegget står klart i 2023 vil den ha en produksjonskapasitet...
Artikkelen er 87 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.