sk4
I de første årene etter idriftsettelsen av Skagerrak 4, ble 100 MW reservert til balansekraftleveranser fra Norge til Danmark. Men så satte danske myndigheter foten ned (eller kanskje mer presist, de skjøt seg selv i foten). Foto: Robert Hansen

Energinet måtte tvinge aktører til å levere regulerkraft i Vest-Danmark etter at danske myndigheter bestemte at 100 MW fra Skagerrak-forbindelsen ikke lenger kan reserveres til regulerkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

De automatiske reservene i Danmark kjøpes vanligvis av Energinet i et månedlig marked, hvor det holdes en auksjon hvor de danske aktørene byr i markedet. I februarauksjonen var det imidlertid ingen som ønsket å levere de nødvendige 100 MW automatiske reservene i Vest-Danmark. Energinet ble derfor for første gang noensinne...
Artikkelen er 475 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.