råtekontroll
Her kontrollerer en inspektør fra NordiConsult en trestolpe for råte under jordsmonnet ved å føre et såkalt motstandsbor inn og ned i stolpen med 45 garders vinkel. Foto: NordiConsult

Det blir mer arbeid i master når mye fiberkabler skal legges i kraftnettet. Mange trestolper er angrepet av råte og farlige å klatre i, uten at det blir oppdaget.

  • Stein Arne Bakken

Advarselen kommer fra en av landets fremste eksperter på tilstandskontroll av trestolper, administrerende direktør i Kristian Mjølnerød i inspeksjonsselskapet NordiConsult AS. Han peker på at det finnes et stort antall trestolper rundt om i kraftnettet som er hardt angrepet av råte, men uten at dette blir avdekket, fordi tilstandskontrollen er...
Artikkelen er 996 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.