olkiluoto
Det begynner etter hvert å bli vanskelig å stole på anslagene for når Olkiluoto 3-reaktoren i Finland skal settes i drift. Den blir i hvert fall 12 år forsinket. Foto: TVO

Problemer med automatikken i kontrollfunksjonene ble oppdaget under testing.

  • Øyvind Zambrano Lie

Da at Strålings- og atomsikkerhetsmyndigheten i Finland (STUK) i slutten av desember ga Teollisuuden Voima Oyj (TVO) tillatelse til å gjøre den nye reaktoren kritisk og gjennomføre laveffekttester, var planen at prøvedriften skulle starte i slutten av  januar og vanlig elektrisitetsproduksjon skulle starte i juni. Nå har imidlertid reaktoren, som...
Artikkelen er 198 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.