mast
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Olje- og energidepartementet har stadfestet konsesjonen til Statnett for spenningsoppgradering av dagens kraftledning mellom Aurland og Sogndal.

  • Øyvind Zambrano Lie

Utvidet med kommentar fra Statnett. Det er behov for å øke overføringskapasiteten på strekningen, og dagens 300 kV ledning har også gamle fjordspenn som er modne for utskifting, skriver Olje- og energidepartementet i en melding. Den nye 420 kV ledningen skal i det vesentligste bygges parallelt med dagens eksisterende ledning...
Artikkelen er 286 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.