mast
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Målt i løpende verdi kom utførte investeringer i kraftforsyning opp i 29,8 milliarder kroner i 2021, et fall på hele 23 prosent sammenlignet med 2020.

  • Øyvind Zambrano Lie

Nedgangen fra 2020 til 2021 skyldes et fall på 29 prosent innenfor produksjonsleddet. Den samlede nedgangen ble forsterket da investeringer i distribusjonsleddet også falt med 17 prosent,  melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Nedgangen i produksjonsleddet kan knyttes til svært høye investeringer i vindkraft i 2020 og i starten av 2021, og...
Artikkelen er 176 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.