fjerdingelva
Inntaket i sideelva Steinåa, der et nedgravd luftekammer motvirker brusing i vannet. Det svarte røret slipper ut lufta fra vannet. Foto: Blåfall

Små luftbobler i vannet kan skade skovlene. Blåfall fant en smart løsning for å forhindre det.

  • Atle Abelsen

Blåfall Utvikling AS (tidligere Norsk Omipower) er i ferd med å gjennomføre testkjøringen av de to francisaggregatene på Fjerdingelva kraftverk i Grong kommune. Kraftverket er på til sammen 5,1 MW, der to francisturbiner – den ene dobbelt så stor som den andre – skal produsere rundt 17 GWh årlig for eieren...
Artikkelen er 469 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.