laks i foss
Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Mye tyder på at effekten av nye miljørestriksjoner på kraftproduksjonen blir enda tøffere for kraft-Norge enn tidligere antatt.

  • Atle Abelsen

Norske kraftprodusenter kan komme til å miste 5,4 TWh årlig produksjonsevne fra norske vassdrag etter at NVE har fornyet og strammet inn konsesjonene etter den nye Vannforskriften og EUs vanndirektiv. Det er 1,5 TWh mer enn tidligere beregninger. Samtidig tror SINTEF-forskerne at strammere miljørestriksjoner vil påvirke kraftprisene med rundt 1...
Artikkelen er 841 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.