roan vindpark
Roan vindpark på Fosen i Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Ole Martin Wold

Roan Vinds forslag til utredningsprogram «fremstår som kynisk og respektløst» og et forsøk på en total overprøving av Høyesteretts Fosen-dom, hevder Nord-Fosen siida.

  • Øyvind Zambrano Lie

31. januar sendte Roan Vind DA et forslag til utredningsprogram til Olje- og energidepartementet, som en del av oppfølgingen av Høyesteretts dom i Fosen-saken. Dommen slo som kjent fast at konsesjonsvedtaket for vindparkene Roan og Storheia Fosen er ugyldig fordi utbyggingen krenker reindriftssamenes rett til kulturutøvelse. I forslaget til oppfølging...
Artikkelen er 632 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.