ulven
Ulven transformatorstasjon i Oslo. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Innen 1. mars må Statnett overta Oslos ringkabler (300 kV) fra Elvia.

  • Øyvind Zambrano Lie

15. desember varslet Olje- og energidepartementet (OED) at de ville vedta at Elvia måtte overdra eierskapet av Oslos ringkabler innen 1. mars 2022. Nå har OED fattet det endelige vedtaket. Overdragelsen må skje fordi det nå kun er Statnett som får eie transmisjonsnett. De tos selskapene har i lang tid...
Artikkelen er 231 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.