roskrepp
Roskrepp kraftverk har i dag et turbinaggregat på 50 MW. Foto: Sira-Kvina

Sira-Kvina kan bygge om Roskrepp til et lønnsomt pumpekraftverk allerede med dagens priser. Prisutviklingen gjør flere prosjekter lønnsomme.

  • Atle Abelsen

Prosjektutvikler Kaspar Vereide forteller til Energiteknikk at nye anslag for prisutviklingen på elektrisk kraft i årene framover igjen har aktualisert planene for å bygge om to av kraftverkene i Sira-Kvina-vassdragene i Sirdalsheiene i Sørvest-Norge. Sammen med tidligere PhD student Livia Pitorac ved NTNU har Vereide analysert og regnet på kostnader...
Artikkelen er 1046 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.