celsa
I Mo har man løst en del av flimmer-problemene som Celsa Armeringsstål forårsaker ved å skille ut lysbueovnen på en egen krets med en dedikert transformator i Svabo transformatorstasjon. Foto: MIP Industrinett

Smelteverket i Mo skal innen april utarbeide en plan for hvordan flimmerproblemet skal løses.

  • Atle Abelsen

Energiteknikk har tidligere beskrevet hvordan lysbueovnene til smelteverket Celsa Armeringsstål i Mo i Rana forårsaker flimmer i det omkringliggende nettet, et problem som kunne merkes helt fra Troms til Trøndelag. Nå har Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE vedtatt at Celsa er utbedringsansvarlig, og har gitt dem frist til 1....
Artikkelen er 546 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.