herøya
Herøya i Grenland. Foto: Bitjungle/Wikimedia Commons

Herøya Industripark vil etablere en ny test- og forskningspark for fornybar energi med flytende solceller kombinert med en Hydrogen verdikjede.

  • Dag Yngland

Produksjonen av energibæreren hydrogen skal også skje med vind. Det nye testanlegget på Herøya vil etter hvert få en kapasitet på 3-5 MW. – Planen for et flytende solcellprosjektet er en start for å utvikle en ny verdikjede hvor teknologileverandører kan teste sitt utstyr som hydrogenlagring, brenselseller, energilagringsystemer osv. i...
Artikkelen er 475 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.