elkem rana
Bildet er fra Elkem Rana. Illustrasjonsfoto: Mye i Media

Statkraft advarer mot at det fort kan bli en hvilepute for aktører som ikke klarer å omstille seg.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett har foreslått å innføre et nasjonalt spesialprodukt kalt driftsforstyrrelsesreserven, som skal være et nytt kapasitetsmarked for reserver som av forskjellige årsaker ikke kan levere i henhold til standardproduktdefinisjonen som gjelder for mFRR-markedene (tertiærreserver), som har en aktiveringstid på opptil 15 minutter. Men kraftprodusentene omfavner ikke forslaget. Bransjeorganisasjonen Energi Norge...
Artikkelen er 477 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.