storebekk
Dagens inntaksmagasin til Storebekk kraftverk. Foto: NVE

NVE sier nei til utvidelse av Storebekk kraftverk på grunn av hensynet til innlandslaksen bleke.

  • Øyvind Zambrano Lie

Storebekk kraftverk AS har søkt om tillatelse til å utvide eksisterende Storebekk kraftverk i Evje og Hornnes kommune i Agder. NVE har vurdert at de negative konsekvensene ved en utvidelse av vannkraftverket er så store at søknaden får avslag. Storebekk kraftverk har vært vurdert konsesjonsfritt i flere omganger av NVE...
Artikkelen er 268 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.