kraftledning sverige
Med summert allokering kan kapasiteten som danskene ikke bruker, isteden gis til Norge. Foto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Svenska kraftnäts nye markedsløsning for bedre flyt mellom Norge og Danmark skal åpne flaskehalsene langs den svenske vestkysten. Ny smart allokering kan øke kapasiteten mot Østfold til nesten 2 GW.

  • Morten Valestrand

– Den kapasiteten som danskene ikke bruker, kan vi isteden gi til Norge, sier sjef over strategisk drift i Svenska kraftnät, Erik Ek, til Energiteknikk. – Dette er en unik markedsløsning som vil optimalisere infrastrukturen langs vestkysten maksimalt. Summert allokering gjør at vi kan sikre flyten gjennom SE3 uansett hvilken...
Artikkelen er 1343 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.