pareto
Fra venstre Siri Kalvig i Nysnø, Arvid Moss i Hydro, Hilde Tonne i Statnett, Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft og Lars Ove Skorpen i Pareto. Skjermdump: Pareto

Siden prisforskjellene i Norge er små på grunn av all magasinkapasiteten, vil pumpekraft være mer lønnsomt andre steder i Europa, tror Statkraft og Hydro.

  • Øyvind Zambrano Lie

På Pareto-konferansen torsdag, som også i år ble arrangert digitalt, ble Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen spurt om hva han trodde om potensialet for pumpekraft i Norge. Han svarte med å minne om at lønnsomhet i pumpekraften forutsetter svingninger i prisene. – Prisforskjellene her ventes å bli mye mindre enn andre steder...
Artikkelen er 354 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.