svartisen
Bildet er fra Svartisen kraftverk i Meløy kommune i Nordland. Illustrasjonsfoto: Statkraft

Norske vannkraftprodusenter er svært opptatt av produksjonsplanlegging og utnytter i stor grad muligheter for effektkjøring i spotmarkedet, viser en studie Thema har laget for NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Hovedresultatene fra analysene viser at det er en rekke tekniske, regulatoriske og markedsmessige forhold som begrenser effektkjøringen av norske vannkraftverk. Gitt disse begrensningene indikerer Themas studie at vannkraftprodusentene utnytter mye av den kortsiktige fleksibiliteten, sier seksjonssjef i NVE,  Ann Myhrer Østenby, i en melding. «Når vi kun tar hensyn...
Artikkelen er 335 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.