koengen
BKK var først i landet med å bygge en ny, heldigital transformatorstasjon på Koengen i Bergen i 2019. Foto: BKK

Energimåling sinker digitaliseringen av transformatorstasjoner. Bransjen utvikler nå nye standarder og modeller som skal legge til rette for heldigitaliseringen.

  • Atle Abelsen

Det fireårige prosjektet Ecodis, som er et samarbeid mellom en rekke nettselskaper med Statnett i spissen og NVE, SINTEF Energi og NTNU, er nå kommet halvveis. Innen 2024 skal de ha utarbeidet anbefalinger for implementering av digitale transformatorstasjoner i det norske nettet. – Slik vil vi bidra til at vi kommer...
Artikkelen er 724 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.