Økonomiprofessor Gunnar Eskeland ved Norges Handelshøyskole. Foto: Atle Abelsen

Økonomiprofessor Gunnar Eskeland advarer energipolitikerne mot å bli for proteksjonistiske når nye og gamle kontrakter med europeiske partnere skal forhandles og reforhandles.

  • Atle Abelsen

– Vi må være ydmyke når vi kommer ut i Europa og vil forhandle om nye gasskontrakter og reforhandle betingelsene rundt eksportkablene, sier professor Gunnar Eskeland ved Norges Handelshøyskole i Bergen til politikere ogkraftmarkedsaktører under Energi Norges Kraftmarkedssymposium i Oslo. Han peker på at verden har blitt mye mer politisk...
Artikkelen er 237 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.