heløe
Eivind Heløe, direktør i Energi Norge. Foto: Øystein Andreas Bjerke/Energi Norge

Krav om at all energi skal komme fra lokal produksjon eller lokale energisamfunn, egner seg ikke for et norsk klima, og vil medføre suboptimale energiløsninger, advarer Energi Norge.

  • Øyvind Zambrano Lie

EU-kommisjonens forslag til revidert bygningsenergidirektiv er et av forslagene under «Fit for 55»-pakken under EUs Grønne giv, og skal bidra til klimagasskutt på 55 prosent mot 2030 og klimanøytralitet i 2050 Forslaget er en oppfølging av EUs energi- og klimamålsetninger og en oppfølging av Europakommisjonens «Renoveringsbølge»-strategi. Strategien skal øke tempoet...
Artikkelen er 355 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.