fennefoss
Fennefoss kraftverk bygges på det tidligere området til Evje Nikkelverk vest for Evje sentrum. Foto: Agder Energi

Agder Energi bruker luftstyrte flomluker og kaplan-aggregat med gir i Fennefoss kraftverk.

  • Øyvind Zambrano Lie

Agder Energi Vannkraft er godt i gang med byggingen av Fennefoss kraftverk i Evje og Hornnes kommune. Byggingen startet i september 2020, og kraftverket skal stå ferdig neste år, skriver selskapet i en melding. Kraftverket, som bygges på det tidligere området til Evje Nikkelverk vest for Evje sentrum, skal utnytte...
Artikkelen er 537 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.