hywind
Dronefoto fra den flytende vindparken Hywind. Foto: Øyvind Gravås/Woldcam

Mer kostnadseffektivt enn investeringsstøtte, ifølge Oslo Economics.

  • Øyvind Zambrano Lie

Oslo Economics har på oppdrag for Equinor og Vårgrønn vurdert fordeler og ulemper ved bruk av henholdsvis investeringsstøtte og produksjonsstøtte i form av differansekontrakter for å fremme utbygging av flytende havvind. Investeringsstøtte innebærer en kontantutbetaling på investeringstidspunktet, mens en differansekontrakt er en langsiktig avtale med staten som gir produsenten en...
Artikkelen er 371 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.