systemtjenester
Utgifter til systemtjenester, i danske kroner. 1 dansk krone er verdt ca. 1,3 norske kroner. Illustrasjon: Energinet

I 2021 vokste Energinets utgifter til systemtjenester til over 1,4 milliarder danske kroner, det høyeste nivået noensinne. Veksten vil fortsette.

  • Øyvind Zambrano Lie

Summen tilsvarer drøyt 1,8 milliarder norske kroner. Bakgrunnen for økningen er at strømsystemet er i fundamental endring, der man går bort fra store kraftverk til mer og mer vind og sol. Energinet forventer at kostnadene for systemtjenester i 2022 vil være 1,5 milliarder danske kroner, like under 2 milliarder norske...
Artikkelen er 451 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.